Tuesday, 15 April 2014

Cara download Running Man with English Substitle (Hot Entry!)

UPDATED: 16th June 2015

Hi guys!

Just nak share benda yang dah lama aku kemam sorang-sorang. Mula-mula, terkial-kial jugalah, aku nak download Running Man. Tapi kebanyakkan orang ajar, kena ada IDM Manager (Internet Download Manager) atau software yang lain. IDM Manager bagus, cuma free-trial je. Habis free-trial tu, habislah.

Actually aku seorang yang pulun. Aku nak juga download sendiri. Malas nak tekejo-kejo gi cari kawan, nak minta Running Man yang the latest. Rasa berbaloi nak tengok, kalau download sendiri. Kalau tak tengok juga, rasa rugilah. Hati kata 'penat je aku download haritu'

So memang akan tengok, kalau busy tahap gila pun. Time Final Exam aku tengok, time bukan Final Exam lagilah. Hadap je Running Man tu. 

Bagi yang nak cuba download sendiri, tanpa download/install other application, silakan baca sampai habis. Tanpa ragu-ragu! Ketahuilah bahawa, aku tak pernah bagi ajaran sesat


***************************************************
Cara download Running Man with English Substitle tanpa guna application lain

1. Buka website ini (link disertakan) Kalau godek banyak lagi website tu, ada macam-macam lagi variety show. We Got Married and more... 


http://kshownow.net/


2. Cari episode mana yang nak download: this week -> Eps 251 (16/6/2015)




3. Then cari MP4Upload (macam gambar dibawah):-




4. Dekat MP4Upload, click di Part 1 dan tunggu 5 saat. Lepas tu, click SKIP THIS AD (mcm gambar di bawah) 

**ATTENTION!!**

Tak boleh download semua sekali dalam satu masa. Maximum utk download at one time hanya 2 PARTS (Part 1-2) (Part 3-4) (Part 5-6) (Part 7)


5. Last sekali, click Download File



6. Ulang balik Step 3-5 untuk download next part. Dan itu saja. Thank you and selamat menonton dan berhibur!


Much love,
Aqilah


25 comments:

  1. laa. Macam tu je ke ?? haha Senang sangat. Thanks for sharing :) Oh yea, kalo free, jemput lah singgah blog saya.
    http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/cover-buku-giveaway-by-irsalina-lovely.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe macam tu je! Senang bukan? Insyallah, will be there soon :')

      Delete
  2. kenapa tak boleh??? :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh, start dari mana ye? Meh nak tolong :)

      Delete
  3. awak! kalau download benda ni, dia jadi part part ke satu je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia akan jadi part-part. Contoh episode 200, ada 5part :)

      Delete
  4. kalau download kan, dia boleh join jadi satu part ke jadi banyak banyak part?

    ReplyDelete
  5. banyak kali runningman kau punya^^
    hebaaaat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bolehlah tahan. Jangan lupa download episode 201 okay :D

      Delete
  6. sebelum nak download part2 tu , saya kena download IDM dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perlu download IDM. Terus download part1-part5. Tapi makesure, download part 1 bagi habis, baru sambung download part2.

      Mudah je. Jgn risau :)

      Delete
  7. hai Aqilah.. ur blog betul2 tolong kite.. tapi kan.. mcm mane kalau i nak episod yg lepas2 yek? mcm i nak tengok episode 175 ke.. 150 ker..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry for the late reply :')

      Perasan tak, dekat side kanan, ada Social Profile. Bawah tu, ada kotak 'search' kan? Masukkan episode mana yang kamu nak. Tapi sebab dorang dah buat baru website, so yang ada dari Episode 192 hingga yg latest je. Huhu

      Tapi kalau nak watch online je, bolehlah ke kshowonline.com. Kalau awak ada install application, contohnya IDM (Internet Download Manager), bolehlah download :')

      Delete
  8. Kalau nak download tanpa part-part banyak sangat cane eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau taknak download part-part, kamu install dulu IDM (Internet Download Manager). Pergi kat google, taip Internet Download Manager.cnet.com. Download softaware tu, then buka website runningman. Pilih link videoweed XD

      Delete
  9. tq kakak kpd marhaini belon hahahaha

    ReplyDelete
  10. kalau dh tekan download file pstu dia tulis sending file mksudnye dia tgh ddownload ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah betullah tu. Kalau ada sending file, maksudnya tengah downoad tu. Dia mesti ada keluar kat bawah nanti (kalau dah siap download) :)

      Delete
  11. assalam,sis,.good entry,tp nak tanya page kshownet tu mmg x update with latest epsd ke?saya cek last ad epsd 270 jer,.n tahu x nk download dr kshowonline?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kshownet dah tak update Running Man. So awak boleh cuba sini pula. Thank you for visiting here :)

      http://aqilahkhairri.blogspot.my/2016/02/cara-download-running-man-with-english.html

      Delete
  12. awakk running man dah takboleh download lagi kan? >>.<<

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. halo saya mau nanya, MP4Upload nya di seacrh dimana ya?
    Replay pliss :)

    ReplyDelete

Do leave me some comment[s]